Zelfverdediging voor kinderen

Zelfverdediging voor Kinderen

Moeten kinderen al zo vroeg zelfverdediging leren? Ja! Hoe eerder je een kind zelfverdediging aanleert, hoe eerder het verandert in een gewoonte. 

Maar wat leren ze nu eigenlijk?

Het belangrijkste is dat ze gevaarlijke situaties leren herkennen en vermijden. Vaak zijn kinderen goedgelovig en zien ze veel door een roze bril. Wat zullen ze doen als een vreemde hun benaderd? En hoe gaan ze om met pesterijen?

Dit zijn allemaal vraagstukken die je als ouder zou kunnen hebben. Je kind zal genuanceerd leren om grenzen aan te geven, en op de juiste manier te reageren bij noodsituaties.

Het is daarom ook niet gek dat een kind zich hierdoor gelijk zelfverzekerder voelt. Ze kunnen voor zichzelf opkomen en er is niks beters dan een zelfverzekerd kind.

We hebben het nu gehad over zichzelf kunnen verdedigen en uw kinds zelfvertrouwen opbouwen, maar daarnaast is discipline net zo belangrijk. Door eerst te denken voordat je actie onderneemt resulteert dit vaak in betere keuzes maken! 

En als laatst: BEWEGING!

In plaats van na schooltijd achter het scherm te zitten, kunnen kinderen lekker bewegen. Heeft uw kind veel energie, maar kan uw kind het nergens kwijt? Dan is dit de key! Tijdens de les zullen ze niet alleen leren, maar raken zij op een leuke manier ook al hun energie kwijt. Onze oefeningen dragen ook bij aan de fysiek-motorische ontwikkelingen van een kind.

Wilt u uw kind:

– Zijn of haar zelfvertrouwen verhogen?

– Een sterke weerbaarheid laten opbouwen?

– Hyperactief gedrag onder controle te houden? 

– spelenderwijs sociale vaardigheden, respect en zelfverdediging leren

Kosten: €19,99 per maand