Zelfverdediging voor kinderen

Zelfverdediging voor Kinderen

Moeten kinderen al zo vroeg zelfverdediging leren? Ja! Hoe eerder je een kind zelfverdediging aanleert, hoe eerder het verandert in een gewoonte. 

Maar wat leren ze nu eigenlijk?

Het belangrijkste is dat ze gevaarlijke situaties leren herkennen en vermijden. Vaak zijn kinderen goedgelovig en zien ze veel door een roze bril. Wat zullen ze doen als een vreemde hen benaderd? En hoe gaan ze om met pesterijen?

Dit zijn allemaal vraagstukken die je als ouder zou kunnen hebben. Je kind zal op een genuanceerde manier leren om grenzen aan te geven, en op de juiste manier te reageren bij noodsituaties.

Het is daarom ook niet gek dat een kind zich hierdoor gelijk zelfverzekerder voelt. Ze kunnen voor zichzelf opkomen en er is niks beters dan een zelfverzekerd kind.

We hebben het nu gehad over zichzelf kunnen verdedigen en uw kinds zelfvertrouwen opbouwen, maar daarnaast is discipline net zo belangrijk. Door eerst te denken voordat je actie onderneemt resulteert dit vaak in betere keuzes maken! 

Tot slot: BEWEGING!

In plaats van na schooltijd achter het scherm te zitten, kunnen kinderen lekker bewegen. Heeft uw kind veel energie, maar kan uw kind het nergens kwijt? Dan is dit de key! Tijdens de les kunnen ze op een leuke manier al hun energie kwijt. Onze oefeningen dragen ook bij aan de fysiek-motorische ontwikkelingen van een kind.

Kosten: €11,50 per les

Data: juni, juli, augustus

Locatie: Amsterdam Flevopark en Bijlmerpark